Zakgids Stoepplanten

Zakgids Stoepplanten

Onlangs kocht ik het boekje “Zakgids Stoepplanten”.

Deze nieuwe plantengids voor onderweg brengt 100 veelvoorkomende stoepplanten in beeld. Met behulp van duidelijke sleutels en foto’s kun je veel algemene soorten leren herkennen.

Planten op je eigen stoep, in je eigen buurt, de meeste mensen gaan er aan voorbij zonder ze op te merken. Deze nieuwe plantengids brengt 104 veelvoorkomende stoepplanten – ingedeeld op kleur – in beeld. Foto’s en goede beschrijvingen helpen je de soorten gemakkelijk te herkennen. Er is een woord voor het feit dat mensen planten over het hoofd zien: ‘plantenblindheid‘. We zijn gespitst op wat beweegt, op dieren. Planten leven hun leven te traag; daar is ons hoofd niet op ingericht. Maar, daar kun je verandering in brengen. ‘Zakgids Stoepplanten’ helpt je daarbij. In deze plantengids staan 104 planten die je in de stad kunt vinden. Gewoon op de stoep, tegen de huizen, bij een lantarenpaal. Met een dagelijks wandelingetje in je eigen omgeving kom je er al heel wat tegen. Heb je iets nieuws ontdekt, dan vind je de naam en meer informatie in deze ‘Zakgids Stoepplanten’.

voorbeeld van pagina 36 en 37

• Een sleutel om 104 planten op naam te brengen
• Handig ingedeeld op kleur • Heldere vaste indeling
• Rijk geïllustreerd met tekeningen en foto’s
• Uitleg over de naam, om die makkelijker te onthouden
• Links naar veel informatie en gratis downloads

Ook voor kinderen staan er een aantal leuke ideetjes in. Zo bijvoorbeeld ‘Botanisch stoepkrijten ‘. Als je een plant gevonden en op naam gebracht hebt dan schrijf je er met een stoepkrijt (of schoolbordkrijt) de naam bij. Schrijf er # stoepplantjes bij en deel je foto op sociale media. Dat is superleuk om te laten zien wat je ontdekt hebt, en om te bekijken wat anderen gevonden hebben. Zo wordt het steeds leuker om naar planten te kijken.

‘Zakgids Stoepplanten’ wordt uitgegeven door KNNV uitgeverij, ISBN 978 90 5011 804 0 NUR 420
en kost 18,95 euro. https://knnvuitgeverij.nl/artikel/zakgids-stoepplanten.html

Zakgids Stoepplanten wordt uitgegeven door KNNV Uitgeverij, ISBN 9 789050 11 8040

Discover more from Stadsplanten

Subscribe to get the latest posts to your email.