Op stap in kruidentuin Tudor

Op stap in kruidentuin Tudor

Op woensdag 23 augustus 2023  brachten we een bezoek aan de kruidentuin Tudor te Brugge. De kruidentuin is ingedeeld in verschillende plantenzones, al naargelang het gebruik. De aromatische kruiden groeien zij aan zij. Er tegenover bloeien de medicinale kruiden. In een derde deel zie je hoe de industriegewassen en verfplanten groeien. 

Kruidentuin Tudor
Openingsuren Kruidentuin
Van 1 maart tot 30 november.
Elke dag van 9.00 tot 19.00 uur.
Van 1 december tot 28 februari.
Elke dag van 9.00 tot 17.00 uur.

De kruidentuin is vrij toegankelijk.
Zeeweg 147b 
8200 Brugge

We werden vriendelijk onthaald en deskundig toegelicht door conservator, tuinman Marnic Ducasteele. Hij wees ons op veel bekende en minder bekende planten, de kweek en de mogelijke medicinale toepassingen ervan. Als tuinman kweekt hij alles ter plekke. Er worden geen planten aangekocht en er worden geen insecticiden gebruikt bij het onderhoud. Marnic doet zijn werk blijkbaar met veel enthousiasme en liefde voor de natuur.

Natuurwaarde en beleving staan bij hem voorop. De plantentuin Tudor is een aanrader voor elke plantenliefhebber.

Op de rondwandeling door de kruidentuin leerden we een aantal planten kennen die ons totaal onbekend waren, zoals het oesterblad, glad parelzaad of de Argentijnse muntverbena.

Uiteraard zagen we ook veel bekend soorten, maar toch ook planten die je niet zomaar elke dag in Brugge ‘tegen het lijf loopt’.  Het was een aangename kennismaking met de kruidentuin en met Marnic Ducasteele.


Discover more from Stadsplanten

Subscribe to get the latest posts to your email.2 gedachten over “Op stap in kruidentuin Tudor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *