Gewoon sneeuwklokje … een vroege vogel.

Gewoon sneeuwklokje … een vroege vogel.

Door het uitzonderlijk zachte weer van de voorbije weken beginnen de eerste sneeuwklokjes al te bloeien. Bijgaande foto werd vandaag genomen bij een temperatuur van 12,5°C. Her en der staan de sneeuwklokjes al volop in bloei. Of we daar nu blij moeten om zijn is een andere vraag. En toch kondigt hun verschijning al een nieuwe lente aan. Zover zijn we uiteraard nog niet. Misschien dat ze in januari hun naam alle eer aandoen.
Laat ons hopen.

Correctie: van Peter de Graef kregen we de volgende opmerking: “Op de foto is Galanthus elwesii var. monostictus te zien , de bloemtekening is hetzelfde , het blad is typerend : veel breder en de tip heeft een soort kuiltje”.  Met dank voor deze correctie. De titel “Gewoon sneeuwklokje” klopt dus niet helemaal.

Met bovenstaande foto van deze ‘vroege vogels’ wuiven we het jaar 2023 uit. Van 25 december t.e.m. 6 januari willen we de rust en de stilte van de ‘twaalf heilige nachten‘ respecteren. We zijn terug op 7 januari aanstaande voor – hopelijk – een heel jaar interessante berichten en foto’s van stadsplanten.


Ontdek meer van Stadsplanten

Abonneer u om de nieuwste berichten naar uw e-mail te laten verzenden.